četvrtak, 26. siječnja 2012.

Fiksatori u spreju


Na tržištu postoje dvije vrste fiksatora šminke, tzv. water sprays i setting sprays. U prvu skupinu spadaju primjerice, Artdeco i MAC FIX+ koji u svome sastavu nemaju niti jedan sastojak koji čini da vaša šminka bude dugotrajna. Kada se izuzme miris i sastojci koji osvježavaju kožu, jednako je kao da lice pošpricate termalnom vodom. 

Termalna voda će učiniti da šminka duže ostane lijepa i izgled lica prirodan, osobito zimi kada koža vapi za dodatnom vlagom te lice zna izgledati previše napudrano i neprirodno. Moja omiljena je Avene jer raspršivač radi male sitne kapljice koje se na licu brže posuše. Nažalost, neće učiniti da sve stoji na svome mjestu i da ne sklizne s lica.

Spasioc za ljetne mjesece je pak Model in a Bottle, koji spada u ovu drugu skupinu. Proizvod koji makeup-u lica čini isto što i lak kosi. Fiksira je. Važno, s njime nema neželjenog sjaja jer daje mat finiš. Djeluje na način da na licu napravi zaštitni film i ne dopušta uljima koje lice luči da prodiru u make up.

Kupiti ga se može na ebay-u, za nekih 150 kn s poštarinom (60ml). Ja koristim Sensitive Skin Formulu i jedino što bih promijenila jest miris lavande.

Koristi se nakon što se nanese komletni make up i dovoljno ga je samo jednom špricnuti s udaljine cca 30 cm od lica. Samo jednom. Ovo je jedan od proizvoda kod kojih vrijedi manje je više!

1 komentar:

  1. meni je cura sa jednog stranog bloga savjetovala Skindinavia setting sprej koji proizvodi taj isti i za Urban Decay. planiram ga uzeti na jesen kad se vratim sa mora, cijena im je tu negdje. ne znam jesi čula za Skindinaviu, al su navodno svjetski top u fiksatorima.

    OdgovoriIzbriši